Články a rozhovory

Startuje nová sezona. Nejúspěšnější jezdec historie bude obhajovat titul.

5. 5. 2023

Již zítra odstartuje nová sezona minikár v České republice. Do jihomoravských Olšan se sjedou závodníci, aby zabojovali o první pohárové i mistrovské body. Titul šampióna bude mezi jinými obhajovat i Lukáš Hynek, historicky nejúspěšnější minikárista.

 

Severomoravský jezdec ziskem svého jedenáctého titulu mistra republiky odskočil v historických tabulkách natolik, že v několika příštích letech bude v této statistice těžko někým předstižen. Tím spíš, že i v letošní sezoně je obrovským favoritem na získání nejcennější trofeje. Základ k tomuto výsledku může položit již tuto neděli. Na olšanské trati se bude bojovat o první body do čtyřkolového seriálu Mistrovství České republiky.

Neméně zajímavé bude sledování bojů i v dalších kategoriích. Kupříkladu valašský závodník Jan Španěl si může na svůj účet připsat třetí titul v řadě. Za sebou však bude muset udržet řadu dravých jezdců.  Sezona nám také prozradí, jak si po přesunu do vyšších kategorií povedou loňští mistři Tomáš Čapek a Adam Mičík, zda se v nejmladší kategorii po roce vrátí na trůn Stanislav Červený, jestli se někomu podaří přerušit dvanáctiletou nadvládu středních Čech v soutěži oblastních družstev a mnoho dalšího.

Nedělnímu klání bude předcházet sobotní první kolo českého poháru. Ten letos bude mít na programu čtrnáct závodů. Když k tomuto počtu připočteme již zmíněné čtyřdílné mistrovství a dva závody Evropského poháru, na českém území se letos bude konat dvacet závodů. Sezona, která skončí na přelomu září a října tak nabídne velké množství sportovních zážitků.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek