Články a rozhovory

Startuje druhá část sezony. Minikáry míří na jih Čech.

25. 8. 2023

Letní přestávka je u konce. Minikáristé se o víkendu vrátí na závodní tratě. Ve zbývající části sezony zbývá odjet osm závodů. V nich se bude rozhodovat o držitelích mistrovských titulů a vítězích Poháru České republiky. Jeho deváté a desáté kolo se bude konat v sobotu a v neděli na jihu Čech.

V loňském roce se po mnohaleté pauze vrátily závody do Českého Krumlova. Proslulá serpentina bude hostit i letošní sobotní závod. V neděli se závodníci přesunou do Žaltic, mezi minikáristy velmi oblíbené obce. Na obou tratích se bude bojovat o body do domácího poháru. V jeho systému bodování se závodníkům započítává osm nejlepších výsledků ze čtrnácti závodů, a tak ti, kteří absolvovali všechny dosavadní díly, začnou v sobotu některé body škrtat.

To se týká například Stanislava Červeného, který v kategorii M1 vyhrál všechny závody a už nemůže být předstižen. Daleko vyrovnanější situace je v kategoriích M2, kde zatím nejvýše postavená Eliška Švajdová bude bojovat s bratranci Melšovými a v M3, kde pro změnu vede Tereza Čpaková následována svým bratrem Tomášem a bratry Zvířecími. Kategorii M4 prozatím vévodí v neděli domácí Jan Juda, ale i on má své pronásledovatele nedaleko za sebou. Tři Petrové, Zvířecí, Melša a Šrámek figurují na pomyslných stupních vítězů v nejstarší kategorii. Na další pronásledovatele mají poměrně velký náskok. Nicméně systém bodování Poháru České republiky je nastavený tak, že ve zbývajících šesti závodech se může pořadí velmi zamíchávat. A to nejen v kategorii M5. Po jihočeském víkendu možná budeme, co se týče nadějí na celková vítězství, moudřejší.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek