Články a rozhovory

Přes sto závodníků absolvovalo Pohár České republiky v Hlubočkách

3. 6. 2023

Na dnešní dobu až neuvěřitelné číslo. 110 jezdců z České republiky i Slovenska se zúčastnilo dnešního závodu v Hlubočkách – Mariánském Údolí. Tomuto skvělému počinu bezesporu pomohl fakt, že zítra je na programu třetí kolo Evropského poháru a tak již dnes na Moravu zavítalo mnoho jezdců našich východních sousedů.

Ještě fantastičtější je skutečnost, že v nejmladší kategorii pro chlapce a dívky do 8 let startovalo 31 závodníků. V rámci závodu českého poháru bychom takový počet hledali ve výsledkových listinách posledních let jen velmi obtížně. Stupně vítězů obsadili mladoboleslavští jezdci. Zvítězil letošní suverén Stanislav Červený před Rozálií Podlipskou a Adamem Melšou.

Kategorii M2 ovládly dvě severočeské dívky. Eliška Švajdová před Karolínou Novotnou. Třetí místo a první letošní stupně vítězů získal nováček v kategorii, mladoboleslavský Adam Mičík. Republikového šampionátu kategorie M3 lídr, ale v poháru zatím trochu tápající libeřský Adam Zvířecí dnes poprvé v této soutěži zvítězil, když za sebou nechal Terezu Čapkovou z Mladé Boleslavi a Michala Obertu ze Strečna.

Vítěz posledních dvou závodů kategorie M4, velešínský Jan Jůda potvrdil svou formu i v Hlubočkách a vystoupal opět na nejvyšší příčku. V průběžném pořadí si polepšil dnes druhý Vojtěch Podlipský ze středních Čech a třetí příčky dosáhl vedoucí závodník Mistrovství České republiky Jan Španěl závodící za klub z Rožnova pod Radhoštěm.

Obsazení pódia v nejstarší kategorii se od posledního závodu v Plužné nezměnilo. Všichni tři jezdci předvedli stabilitu svých forem. Na prvním místě stanul opět Petr Zvířecí z Libře. Doplnili ho Petr Šrámek z východočeského RacingArt Teamu Peklo a mladoboleslavský Martin Středa. V kategorii M5, kde adeptů na přední příčky bývá tradičně mnoho, je takováto stálost výsledků obdivuhodná.

Zítra program závodů v Mariánském Údolí pokračuje třetím dějstvím Evropského poháru.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek