Články a rozhovory

Minikáristům začíná nová sezona

3. 5. 2024

Stejně jako před rokem odstartuje nová minikárová sezona v České republice dvěma závody v jihomoravských Olšanech. Tentokrát na závodníky čekají boje v úvodních podnicích Evropského poháru a Poháru České republiky.

Dlouhá zimní přestávka je u konce. Minikáristé před sebou mají sezonu, ve které budou mít možnost bojovat ve třech seriálech závodů. Již zítra bude za účasti závodníků ze Slovenska zahájen Evropský pohár. Ten má letos na programu čtyři podniky. Na našem území se kromě Olšan pojede ještě v Mariánském Údolí.

Pohár České republiky, jehož první závod se koná v neděli, bude mít dohromady dvanáct zastávek. O body se bude bojovat v Plužné, Mariánském Údolí, Těrlicku, Českém Krumlově, Žalticích, Ústí nad Orlicí a Zábřehu, dvakrát pak v Libři a Litoměřicích. Z kalendáře bohužel pro letošní rok vypadly závody v Polici nad Metují, tak počet závodů, které se budou započítávat do celkového pořadí, klesl na sedm.

Součástí letošní sezony bude samozřejmě i čtyřdílný seriál Mistrovství České republiky. Ten odstartuje za dva týdny v Dolním Cetně, na konci června bude pokračovat v Těrlicku a zakončen bude dvěma zářijovými závody. V Ústí nad Orlicí a Zábřehu. Na závodníky tedy čeká letos celkem osmnáct závodů rozdělených do devíti víkendů.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek