Články a rozhovory

Český i Evropský pohár pokračují v Mariánském Údolí

2. 6. 2023

Minikárové závody se stěhují na Moravu. Na trati v Mariánském Údolí, části obce Hlubočky na Olomoucku, se o víkendu budou konat dva závody. V sobotním se bude bojovat o body do Poháru České republiky a v neděli do poháru evropského.

Český pohár má za sebou v sezoně tři závody. Výborně si v nich zatím vedl Stanislav Červený, který v nejmladší kategorii pokaždé zvítězil. Dvě prvenství mají na kontě Východočech Jan Melša v kategorii M2, v M3 Jan Jůda z Velešína a v M5 Petr Zvířecí jezdící za Libeř. Nejvyrovnanější kategorií je ta prostřední M3, ve které vedení drží Petrův syn Matyáš.

V Evropském poháru byly odjety závody dva. Oba na slovenské půdě, v Hlohovci a Rohožníku. Z českých závodníků se nejvíce dařilo opět Stanislavu Červenému z mladoboleslavského klubu, ale také Michaele Kučerové z Hluboček v kategorii M4 a mezi nejstaršími rožnovskému Martinu Nevludovi. Všichni tři vyhráli oba dosavadní závody a mohou tak již v neděli s předstihem slavit celkové vítězství v seriálu, který se letos jede na čtyři kola, z nichž tři nejlepší se každému jezdci započítávají.

Ve zbývajících kategoriích M2 a M3 jsou zatím nejlepší žilinští závodníci Kristina Kubová a Dávid Belička. Přesto ani zde ještě nejsou čeští minikáristé bez šancí na dobrá celková umístění. Moravský závodní víkend, na kterém se očekává hojná účast, může nejen v těchto kategoriích pořadím ještě zamíchat.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek